Feldenkrais® -yksilöohjaus

Feldenkrais -yksilötyöskentely on psykofyysinen tapa lähestyä kehoa ja liikettä sekä kehossa koettuja tunteita. Työskentelyn avulla pyritään löytämään tapoja millä käytämme kehoamme liikkeessä ja havainnoimaan miten tunteet ohjaavat meitä käyttämään kehoamme. Kokemuksellisen oppimisen kautta voit löytää uusia tapoja olla, toimia ja tuntea. Tämä auttaa sinua kohti vapaampaa itseilmaisua ja hyväksyvämpää lähestymistä itseesi.

Yksilöohjauksessa työskennellään ohjaavan kosketuksen kautta tai suullisesti ohjattuna. Työskentely tapahtuu matalalla työpöydällä mukavissa ja rennoissa vaatteissa. Ohjaajan kädet ohjaavat ja rohkaisevat sinua lempeästi kohti uusia liikkumisen ja kokemisen tapoja. Tunnin teeman valitset yhdessä ohjaajan kanssa.

Ohjaus voi koostua myös suusannallisesta ohjauksesta ilman fyysisen kontaktin ottamista. Yksilöohjaus sopii pitkäaikaisten ongelmien käsittelyyn ja jokapäiväisen arkielämän tukemiseen. Käsiteltävät ongelmat voivat olla esim. kehossa koettuja hankalia olotiloja, tunteita, fyysisiä kipuja, liikerajoitteita, psyko-fyysisiä vaivoja tai kehossa olevia traumoja.

Feldenkrais -ohjauksessa voi kehittää ja parantaa myös erilaisia urheilusuorituksia. Oli kyseessä sitten tanssillinen toiminta, luistelu, ammunta, uinti, painonnosto, juoksu tms., voit tulla yksilöohjaukseen hiomaan suoritustekniikkaasi tai kehonkäyttöäsi edelleen sujuvammaksi.

Feldenkrais-tunnit eivät vaadi erityisosaamista ja sopivat kaiken ikäisille.

fi2

Kuvaus yksiöohjauksesta

Yksilöohjauksessa Feldenkrais-ohjaaja työskentelee lähinnä käsillään, mutta välillä myös sanallisesti ohjaten. Asiakas saa kosketuksen avulla tarkemman tuntemuksen omasta liikkeestään ja kehostaan. Ohjaus antaa myös ehdotuksia uusista toimintamahdollisuuksista. Yksilöohjaus tapahtuu Feldenkrais-pöydällä maaten, istuen tai lattialla seisten.

Tunnin teema valitaan asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden pohjalta. Teemaa lähestytään kehon ja liikkeen kautta.

HINNASTO
85 euroa

Yhden ohjauskerran kesto on 45-60 min.

VASTAANOTTO:
Hallituskatu 9 TO2, 90100 Oulu

20140805_113314

Yksilöohjauksesta ihmiset ovat saaneet apua mm.:
– niska-hartia vaivoihin
– alaselkä kipuihin
– olkapää ja lantiokipuihin
– selkäkipuihin
– kireisiin leukoihin ja hampaiden pureskeluun
– polvi- ja nilkkavaivoihin
– moniin pitkittyneisiin kipuihin

– esiintymisjännitykseen
– unen laadun parantamiseen
– levottomuuteen
– stressin laukaisuun
– rentoutumistaitojen vahvistumiseen

– itsetuntemukseen
– emotionaalisiin lukkoihin
– psyko-fyysisiin vaivoihin
– itseilmaisuun
– mindfulness taitoihin

– instrumenttien soittoon ja niistä aiheutuviin kipuihin
– liikunta ja tanssitaitoihin
– sujuvampaan kehon käyttöön arkielämässä

– tasapainon kehittymiseen ja parantumiseen
– hermostollisiin vaivoihin
– lasten liikuntarajoitteisiin
– jne.