Tapio Ukkola

tapio

Olen valmistunut neljän vuoden mittaisesta Feldenkrais® -ohjaajakoulutuksesta vuonna 2012. Tutkintoni suoritin Sveitsissä ja Italiassa Paul Rubinin, Julie Casson Rubinin sekä Ruthy Alonin järjestämissä koulutuksissa.

Minulla on yli viidentoista vuoden mittainen kokemus erilaisista kehon ja mielen yhteistyötä vahvistavista harjoitteista. Olen harjoittanut mm. Taijia, Chi Gongia, Yi Quania, joogaa ja zen -meditaatiota. Näiden lajien myötä olen saanut valtavan hienon pohjan kehomielen ja läsnäolon harjoitteluun. Tämän lisäksi olen harrastanut koko ikäni erilaisia urheilulajeja; mm. kalliokiipeilyä, kaukalopalloa, yleisurheilua ja kilpahiihtoa. Feldenkrais® -menetelmään tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2007 ja rakastuin siihen samantien!

Feldenkrais® -menetelmä on muuttanut elämäni paljon kokonaisvaltaisemmaksi ja kehollisemmaksi. Läsnäolon ja rentouden taidot eri arkisissa sekä haastavammissa tilanteissa ovat vahvistuneet. Olen oppinut kuuntelemaan kehoani ja tunteitani selkeämmin. Kehon käytöstäni on tullut sujuvampaa ja ergonomisempaa. Osaan käyttää voimaani tehokkaammin. Monet keholliset jännitykset ja vaivat ovat jääneet pois Feldenkrais® -menetelmän myötä.

Olen erittäin kiitollinen, että löysin tieni menetelmän pariin. Toivon sydämestäni, että myös moni teistä löytäisi itsensä maailmalla suuressa suosiossa olevan Feldenkrais® -menetelmän pariin. Tule oppimaan ja avaamaan uusia polkuja ja maisemia elämääsi!

Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri, erityisluokanopettaja ja teknisen työn opettaja.